Euston Station

Client:
Robinson Kenning & Gallagher

Project Type:
Design, Construction Supervision

As part of a £12.5m redevelopment at Euston Station, in conjunction with the Architect Robinson Kenning & Gallagher, Crouch Waterfall were instructed to design a new 1400m2 Mezzanine floor over the existing concourse to create additional dining and retail space. This necessitated an access stair and two new escalators which required reinforced concrete pits to be supported from the existing floor.

Additionally part of the existing first floor structure was also altered to incorporate a new steel framed lift shaft, concrete lift pit and motor room together with two additional escalators and associated pits.

Particular emphasis was needed in the design and detailing to allow primary steelwork and the deck structure to be installed as efficiently as possible during limited possessions in an operational major London terminal.

Crouch Waterfall’s involvement in the project included the design of the primary structure, liaising with the Architect and Contractor, site attendance and construction monitoring.

Related Projects